Numismatist - Érmegyűjtő / NUMIZMATIKA & FÓRUM az érme érem bankjegy papírpénz és kitüntetés témakörben, tabuk nélkül, de kulturáltan, egy valódi közösség önmoderációján alapulva: 'A' NUMIZMATIKAI FÓRUM ÖNNEK |
|
| ALAPVETŐ használat, témakörök, témák | |
|
+5Marcelus Szuszidi numpszi randomizer Admin 9 posters | |
Szerző | Üzenet |
---|
Admin Admin
Hozzászólások száma : 310 Age : 53 Registration date : 2008. Aug. 28.
| Tárgy: Re: ALAPVETŐ használat, témakörök, témák Kedd Szept. 23, 2008 8:02 pm | |
| - randomizer írta:
- Köszönöm a változtatásokat.
A Német-Római Birodalommal kapcsolatban azonban mégis csak kekeckednék még egy kicsit, vagy inkább érvelnék az álláspontom mellett. Pontosan így van, a Német-Római Birodalom 1806-ban szűnt meg, addig német (központi) papírpénz kibocsátás nem volt, és a az egyes német államocskák kibocsátásai is jelentéktelenek, a fémpénzek uralták a német kibocsátásokat. ... A fenti leírás kapcsán az én véleményem egyezik az Önével (az idézett szakirodalmat is jól ismerem, nekem is meg van). Mivel azonban pl. egy 1790-es Mainz-i hadiszükség-kiadást (ostrom) nem lehetne máshova besorolni, ezért ezt az alkategória marad a jelenlegi megnevezés mellett.
A hozzászólást Admin összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Kedd Szept. 23, 2008 9:57 pm-kor. | |
| | | pepito68 Újonc
Hozzászólások száma : 7 Age : 56 Registration date : 2008. Sep. 23.
| Tárgy: Re: ALAPVETŐ használat, témakörök, témák Kedd Szept. 23, 2008 8:08 pm | |
| Ragyogó ötlet ez a fórum! Örülök neki és köszönöm minden gyűjtő nevében! Gratulálok az ötletgazdáknak és a megalkotóknak! | |
| | | Admin Admin
| Tárgy: Re: ALAPVETŐ használat, témakörök, témák Kedd Szept. 23, 2008 8:20 pm | |
| - pepito68 írta:
- Ragyogó ötlet ez a fórum! Örülök neki és köszönöm minden gyűjtő nevében! Gratulálok az ötletgazdáknak és a megalkotóknak!
Köszönjük a lelkesítést, és örülünk a tagságának. Az ÖTLET sokunk igénye -akik a numizmatikának hódolunk- volt; az ALKOTÓK pedig mi magunk, gyűjtők vagyunk, minden eddigi észrevétel, megjegyzés, kritika kapcsán. | |
| | | numpszi Tizedes
Hozzászólások száma : 37 Age : 40 Tartózkodási hely : Asztal előtt Registration date : 2008. Sep. 17.
| Tárgy: Re: ALAPVETŐ használat, témakörök, témák Kedd Szept. 23, 2008 9:48 pm | |
| - Admin írta:
- randomizer írta:
A Német-Római Birodalommal kapcsolatban azonban mégis csak kekeckednék még egy kicsit, vagy inkább érvelnék az álláspontom mellett. Pontosan így van, a Német-Római Birodalom 1806-ban szűnt meg, addig német (központi) papírpénz kibocsátás nem volt, és a az egyes német államocskák kibocsátásai is jelentéktelenek, a fémpénzek uralták a német kibocsátásokat. ... A fenti leírás kapcsán az én véleményem egyezik az Önével (az idézett szakirodalmat is jól ismerem, nekem is meg van). Mivel azonban pl. egy 1790-es Mainz-i hadiszükség-kiadást (ostrom) nem lehetne máshova besorolni, ezért ezt az alkategória marad a jelenlegi megnevezés mellett. Nemet-Romai birodalom papirpenzei? Ez egy ujszeru besorolas, az teny. | |
| | | Admin Admin
| Tárgy: Re: ALAPVETŐ használat, témakörök, témák Kedd Szept. 23, 2008 10:04 pm | |
| - numpszi írta:
- Admin írta:
- randomizer írta:
A Német-Római Birodalommal kapcsolatban azonban mégis csak kekeckednék még egy kicsit, vagy inkább érvelnék az álláspontom mellett. Pontosan így van, a Német-Római Birodalom 1806-ban szűnt meg, addig német (központi) papírpénz kibocsátás nem volt, és a az egyes német államocskák kibocsátásai is jelentéktelenek, a fémpénzek uralták a német kibocsátásokat. ... A fenti leírás kapcsán az én véleményem egyezik az Önével (az idézett szakirodalmat is jól ismerem, nekem is meg van). Mivel azonban pl. egy 1790-es Mainz-i hadiszükség-kiadást (ostrom) nem lehetne máshova besorolni, ezért ezt az alkategória marad a jelenlegi megnevezés mellett. Nemet-Romai birodalom papirpenzei? Ez egy ujszeru besorolas, az teny. A gyűjtőtémakör: 'PAPÍRPÉNZ, BANKJEGY, SZÜKSÉGPÉNZ, ÉRTÉKPAPÍR' (és ami még nem fért ki: hadi kiadás, magánpénz). Ha nem így lenne megfogalmazva, akkor pl. a korábban említett 1790-es Mainz-i hadiszükség-kiadást (ostrom) nem lehetne besorolni. HA nagyon 'hasogassa' a füleket, akkor módosítom. | |
| | | randomizer Őrmester
Hozzászólások száma : 48 Age : 51 Registration date : 2008. Sep. 16.
| Tárgy: Re: ALAPVETŐ használat, témakörök, témák Szer. Szept. 24, 2008 10:45 am | |
| Hát elég furcsa, és mondjuk kb 3 db bankjegyért megerőszakoljuk a nevezéktant, de mondjuk Írországnak nincs helye. Persze, hogy azért megtaláljuk a helyét, senki sem tévesztené el, ahogy azt a mainzi hadikiadást is biztosan mindenki Németország alá sorolná, akkor is, ha nincs cím a Német-Római Birodalom papírpénzei számára. És a nápoly-sziciliai vagy a szárd-piemonti itáliai papírpénzek is bőven be fognak férni Olaszország alá, annak ellenére, hogy a címben nincsennek külön említve. Egyébként Olaszországnál is látszik, hogy érmés eredetű a besorolás. bankjegynél senki sem gondolná, hogy az Olaszország kategória címének a Pápai állammal kellene kezdődnie, sőt, még azt sem, hogy szerepelnie kellene a címben. A Német-Római Birodalom, a Pápai Állam, de az egész történelmi Itália pénzei bőven beférnének a címben alkalmazott "stb." alá a notafíliában betöltött jelentőségük alapján. Szóval nekem eléggé "hasogassa" fülem, egyszerűen már csak zért, mert nem ez a gyűjtési terület megszokott nomenklatúrája. | |
| | | Admin Admin
| Tárgy: Re: ALAPVETŐ használat, témakörök, témák Szer. Szept. 24, 2008 11:38 am | |
| - randomizer írta:
- Hát elég furcsa, és mondjuk kb 3 db bankjegyért megerőszakoljuk a nevezéktant...
Tisztelt randomizer, Köszönjük észrevételét! | |
| Tárgy: Re: ALAPVETŐ használat, témakörök, témák Szer. Szept. 24, 2008 12:59 pm | |
| - Admin írta:
Tisztelt randomizer, Köszönjük észrevételét! Köszönöm, hogy meggyőzhetők | |
| | | Admin Admin
| Tárgy: Re: ALAPVETŐ használat, témakörök, témák Szer. Szept. 24, 2008 3:39 pm | |
| - randomizer írta:
- Admin írta:
Tisztelt randomizer, Köszönjük észrevételét! Köszönöm, hogy meggyőzhetők Valamivel rugalmasabbnak és demokratikusabbnak gondoljuk magunkat, mint az index modrátorait. Igyekszünk ezen tulajdonságainkon nem változtatni. S ezúton is elnézést kérünk, ha engedtünk a témakörök közti Ctrl+C Ctrl+V kényelmet nyújtó technológiák kétes csábításának. Különös tekintettel arra az el nem hanyagolható tényre/eseményre, hogy a tervezett indulás napján halt be a szolgáltató egyik adatbázis-szervere, és az elszenvedett időveszteséget igyekeztünk behozni. Reméljük, az átalakításokkal minden akadálya elhárult annak, hogy 'PAPÍRPÉNZ, BANKJEGY, SZÜKSÉGPÉNZ, ÉRTÉKPAPÍR' témakörben is ilyen szorgalmasan szülessenek beírások A Banner rendben átment az e-mailen? | |
| Tárgy: Re: ALAPVETŐ használat, témakörök, témák Szer. Szept. 24, 2008 6:01 pm | |
| - Admin írta:
- randomizer írta:
- Admin írta:
Tisztelt randomizer, Köszönjük észrevételét! Köszönöm, hogy meggyőzhetők Valamivel rugalmasabbnak és demokratikusabbnak gondoljuk magunkat, mint az index modrátorait. Igyekszünk ezen tulajdonságainkon nem változtatni.
S ezúton is elnézést kérünk, ha engedtünk a témakörök közti Ctrl+C Ctrl+V kényelmet nyújtó technológiák kétes csábításának. Különös tekintettel arra az el nem hanyagolható tényre/eseményre, hogy a tervezett indulás napján halt be a szolgáltató egyik adatbázis-szervere, és az elszenvedett időveszteséget igyekeztünk behozni.
Reméljük, az átalakításokkal minden akadálya elhárult annak, hogy 'PAPÍRPÉNZ, BANKJEGY, SZÜKSÉGPÉNZ, ÉRTÉKPAPÍR' témakörben is ilyen szorgalmasan szülessenek beírások
A Banner rendben átment az e-mailen? Igen, köszönöm, megjött, de még nem volt időm beszerkeszteni. De ami késik nem múlik. | |
| | | Admin Admin
| Tárgy: Re: ALAPVETŐ használat, témakörök, témák Szer. Szept. 24, 2008 6:35 pm | |
| - randomizer írta:
- Igen, köszönöm, megjött, de még nem volt időm beszerkeszteni. De ami késik nem múlik.
Ha kapunk egy pontos méretet pixelben [Sz x M], akkor tudunk pontosan akkorát is küldeni, amekkora pont jó. Amit küldtünk, azt a fennlévők alapján, megsaccolva méreteztük. Ezúton is köszönjük a banner elhelyezését. | |
| | | numpszi Tizedes
Hozzászólások száma : 37 Age : 40 Tartózkodási hely : Asztal előtt Registration date : 2008. Sep. 17.
| Tárgy: Re: ALAPVETŐ használat, témakörök, témák Szer. Szept. 24, 2008 6:59 pm | |
| - Admin írta:
- randomizer írta:
- Igen, köszönöm, megjött, de még nem volt időm beszerkeszteni. De ami késik nem múlik.
Ha kapunk egy pontos méretet pixelben [Sz x M], akkor tudunk pontosan akkorát is küldeni, amekkora pont jó. Amit küldtünk, azt a fennlévők alapján, megsaccolva méreteztük. Ezúton is köszönjük a banner elhelyezését. szerintem postoljatok be a bannert...masnak is kellhet | |
| Tárgy: Re: ALAPVETŐ használat, témakörök, témák Szer. Szept. 24, 2008 7:05 pm | |
| - Admin írta:
- randomizer írta:
Ha kapunk egy pontos méretet pixelben [Sz x M], akkor tudunk pontosan akkorát is küldeni, amekkora pont jó. Amit küldtünk, azt a fennlévők alapján, megsaccolva méreteztük. Ezúton is köszönjük a banner elhelyezését. A méret jó lesz, nem ezel van a rpobléma, csak html-ben be kell szúrnom még a blogomba | |
| | | Admin Admin
| Tárgy: Re: ALAPVETŐ használat, témakörök, témák Szer. Szept. 24, 2008 9:45 pm | |
| - numpszi írta:
- szerintem postoljatok be a bannert...masnak is kellhet
A topiknyitó bejegyzéshez raktam be 2db szabvány bannert. | |
| | | szabo_zoli Újonc
Hozzászólások száma : 14 Age : 41 Tartózkodási hely : Székesfehérvár Registration date : 2008. Sep. 23.
| Tárgy: Üdvözlet! Szer. Szept. 24, 2008 11:17 pm | |
| Üdv Mindenkinek!
Énis csatlakozom az előttem szólókhoz, akik gratulának a szervezőknek, szerkesztőknek a fórum megalkotásához! Köszönjük szépen!
Köszönettel : Szabó Zoltán | |
| | | Admin Admin
| Tárgy: GooGLe Csüt. Szept. 25, 2008 10:31 am | |
| - szabo_zoli írta:
- Üdv Mindenkinek!
Én is csatlakozom az előttem szólókhoz, akik gratulának a szervezőknek, szerkesztőknek a fórum megalkotásához! Köszönjük szépen! Köszönettel : Szabó Zoltán Köszönjük szépen a gratulációt! Az eddigi pár napos éles, és az azt megelőző kísérleti működés eredményeként sikerült a GooGLe-ban előkelő helyezést elérnünk a NUMISMATIST szóra történő kereséskor (természetesen tisztában vagyok azzal, hogy pl. egy másik kontinensen az ott járatos GooGLe nem ezt a találati arányt mutatná): A wikipedia mögött megszerzett 3. hely is bizonyítja, hogy a fórumot gyakran látogatják, még ha ez jelenleg a beírások számában nem is feltétlenül tükröződik hűen. Talán ebben van még mit fejlődnünk | |
| | | numpszi Tizedes
| Tárgy: Re: ALAPVETŐ használat, témakörök, témák Pént. Szept. 26, 2008 9:08 am | |
| | |
| | | Admin Admin
| Tárgy: GooGLe Pént. Szept. 26, 2008 9:38 am | |
| - numpszi írta:
- a "numizamatika forum" szavakra sehol sincs, sajnos...
Tudtam én, hogy ez a pohár félig üres, de bíztam benne, hogy egy pillanatra sikerül elhitetnem a félig tele illúzióját Viccet félre téve: kb. 2 napja indexeli a GooGLe, ezért a numismatistra elért 3. hely szinte páratlan. Valóban cél, hogy a numizmatika ÉS fórum szavakra is előkelő helyen jelenjen meg, de ehhez kicsivel több kell, mint 2 nap. Időben és a fórumozók aktivitásában mindenképpen. Bízunk benne, hogy nem sokáig maradunk le az elittől. | |
| Tárgy: Re: ALAPVETŐ használat, témakörök, témák Pént. Szept. 26, 2008 11:11 am | |
| Na küldtem egy éles linket egy postba, és ugyan a link ott van, amikor fölé viszem a kurzort narancsra is vált a színe, de ha nincs fölötte a kurzor, nem látszik, hogy link, csak label van ott ugyanolyan színben, minta normál szöveg. Pl. ez is egy linkSzóval jó lenne, ha a link alaphelyzetben is elütne a normál szövegtől, mert így az olvasónak nem feltétlenül egyértelmű, hogy ott kell keresnie valamit, és csak esetlegesen talál rá. | |
| | | numpszi Tizedes
| Tárgy: Re: ALAPVETŐ használat, témakörök, témák Pént. Szept. 26, 2008 8:28 pm | |
| - Admin írta:
- numpszi írta:
- a "numizamatika forum" szavakra sehol sincs, sajnos...
Tudtam én, hogy ez a pohár félig üres, de bíztam benne, hogy egy pillanatra sikerül elhitetnem a félig tele illúzióját Viccet félre téve: kb. 2 napja indexeli a GooGLe, ezért a numismatistra elért 3. hely szinte páratlan. Valóban cél, hogy a numizmatika ÉS fórum szavakra is előkelő helyen jelenjen meg, de ehhez kicsivel több kell, mint 2 nap. Időben és a fórumozók aktivitásában mindenképpen. Bízunk benne, hogy nem sokáig maradunk le az elittől. Hmmm, magyar google-n keresztul keresve tenyleg keves magyar oldal van ami a numismatist szot tartalmazza, igy konnyu elore kerulni. Minnel tobb oldalra be kell linkelni, az a tuti;) | |
| | | Admin Admin
| Tárgy: Re: ALAPVETŐ használat, témakörök, témák Pént. Szept. 26, 2008 10:58 pm | |
| - numpszi írta:
- Hmmm, magyar google-n keresztul keresve tenyleg keves magyar oldal van ami a numismatist szot tartalmazza, igy konnyu elore kerulni. Minnel tobb oldalra be kell linkelni, az a tuti;)
Numpszi, legalább egy fél napot sütkérezhessünk már a napon, mielőtt a kést megmártod a májunkban Tudod mit?! Azért is félig tele! | |
| | | Admin Admin
| Tárgy: Re: ALAPVETŐ használat, témakörök, témák Pént. Szept. 26, 2008 11:09 pm | |
| - randomizer írta:
- ...
Szóval jó lenne, ha a link alaphelyzetben is elütne a normál szövegtől, mert így az olvasónak nem feltétlenül egyértelmű, hogy ott kell keresnie valamit, és csak esetlegesen talál rá. >> Ez is egy érdekes link...és bár még nem színes, de utánajárunk, lehet-e azzá tenni. | |
| | | Szuszidi Őrmester
Hozzászólások száma : 53 Age : 59 Tartózkodási hely : Pest Registration date : 2008. Sep. 17.
| Tárgy: Re: ALAPVETŐ használat, témakörök, témák Pént. Okt. 03, 2008 2:39 pm | |
| Gratúla meg van a 100. tagja a fórumnak! | |
| | | Admin Admin
| Tárgy: Re: ALAPVETŐ használat, témakörök, témák Csüt. Okt. 09, 2008 2:32 pm | |
| - numpszi írta:
- Admin írta:
- szabo_zoli írta:
- Üdv Mindenkinek!
Én is csatlakozom az előttem szólókhoz, akik gratulának a szervezőknek, szerkesztőknek a fórum megalkotásához! Köszönjük szépen! Köszönettel : Szabó Zoltán Köszönjük szépen a gratulációt! Az eddigi pár napos éles, és az azt megelőző kísérleti működés eredményeként sikerült a GooGLe-ban előkelő helyezést elérnünk a NUMISMATIST szóra történő kereséskor (természetesen tisztában vagyok azzal, hogy pl. egy másik kontinensen az ott járatos GooGLe nem ezt a találati arányt mutatná):
A wikipedia mögött megszerzett 3. hely is bizonyítja, hogy a fórumot gyakran látogatják, még ha ez jelenleg a beírások számában nem is feltétlenül tükröződik hűen. Talán ebben van még mit fejlődnünk a "numizamatika forum" szavakra sehol sincs, sajnos... Ha a GooGLe-nél még nem is tudják azt, amit illene tudniuk , a Yahoo! már pedzi: numizmatika, fórum a Yahoo!-n | |
| | | Szuszidi Őrmester
Hozzászólások száma : 53 Age : 59 Tartózkodási hely : Pest Registration date : 2008. Sep. 17.
| Tárgy: Re: ALAPVETŐ használat, témakörök, témák Szomb. Nov. 08, 2008 10:51 am | |
| | |
| | | Ajánlott tartalom
| Tárgy: Re: ALAPVETŐ használat, témakörök, témák | |
| |
| | | | ALAPVETŐ használat, témakörök, témák | |
|
| Engedélyek ebben a fórumban: | Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
| |
| |
| |
|